Donaties kunnen gedaan worden op onderstaand rekeningnummer:

NL80 ABNA 0482 3604 29
t.n.v. IAHV Nederland
te Zoetermeer

Sri Lanka

'Z.H. Sri Sri Ravi Shankar wordt gezien als een internationale figuur die de boodschap van vrede en harmonie over de hele wereld verspreidt.' Ė Ranil Wickremasinghe, voormalig premier Sri Lanka

De president van Sri Lanka Mahinda Rajapaksa en voormalig president Ranil Wickremasinghe zijn†ervan overtuigd dat de interventie van IAHV en Art of Living bijdraagt aan vrede, dialoog en vertrouwen in Sri Lanka.

Het vluchtelingendrama
Hoewel de oorlog tussen de regeringstroepen en de LTTE officieel is beŽindigd, is het einde van lijdensweg voor meer dan 100.000 Tamil vluchtelingen nog niet in zicht.†Nog steeds leven zij in vluchtelingenkampen en zijn daar volledig afhankelijk van hulp van buitenaf.

Sri Sri bezocht de kampen verschillende keren en zet zich actief in voor het verbeteren van de omstandigheden en toekomstperspectieven van deze mensen. Zo spreekt hij onder meer met regeringsleiders waaronder president Rajapaksa om†de terugkeer van de vluchtelingen in de maatschappij te bespoedigen. Daarnaast†zijn vrijwilligers en medewerkers van IAHV en Art of Living†actief in de kampen op het gebied van materiŽle hulp en traumabestrijdingsprogramma's.†Ook pleit hij voor betere opvang en integratie van de Tamilvluchtelingen in Tamil Nadu, India.

Geschiedenis
De acties van IAHV startten in 2005 toen Sri Sri afgezanten stuurde om te onderhandelen met de president en Tamil leiders. Een holistische benadering voor het creŽren van een sfeer van vertrouwen en dialoog is van essentieel belang voor het bewerkstelligen van een duurzame vrede. De aanpak heeft niet alleen de mensen nader tot elkaar gebracht, maar hen ook het inzicht gegeven hun rigide opstelling op te geven en naar verschillende mogelijkheden voor vrede te kijken.

Ook zijn IAHV en Art of Living in 2005 begonnen met speciale programmaís voor politici, het leger en de jeugd. Honderden Tamiljongeren hebben sindsdien geweld afgezworen en werken hand in hand met mederwerkers van IAHV en Art of Living.

De weg naar dialoog
'Ik vind het niet erg om naar het einde van de wereld te gaan als het helpt om vrede te brengen en het lijden van mensen te verminderen.' Ė Sri Sri in het interview met IANS in april 2008
H.H. Sri Sri Ravi Shankar's Peace Mission to Sri Lanka

Sri Lankan refugees living in trauma

Sri Sri Ravi Shankar 's message for South Asia

Uitgelicht
Sri Sri bezocht zelf het land 3 keer. In september 2006 zetten hij de moedige stap om Kilinochchi te bezoeken en zijn boodschap van vrede en geweldloosheid aan de leider van Tamiltijgers Velupillai Prabhakaran over te brengen. Voormalig premier Ranil Wickremasinghe bezocht het internationale Art of Living centrum in Bangalore in juni 2005 om het escalerende conflict in zijn land met Sri Sri te bespreken. Sindsdien hebben verschillenden delegaties Sri Sri opgezocht en om hulp gevraagd. Ook nam Sri Sri deel aan het oprichten van het Comitť voor Vrede in Sri Lanka, waarin verschillende Hindoeleiders en Boeddhistische leiders waaronder de Dalai Lama zitting hebben.

Internationale aandacht
Om het conflict opnieuw ook internationaal onder de aandacht te brengen heeft IAHV een Internationale Conferentie voor Vrede in Zuid AziŽ in het leven geroepen in Oslo waarop diplomaten en experts uit alle richtingen opnieuw zochten naar oplossingen voor het aanhoudende geweld in Zuid AziŽ.
 
Copyright © 2009 IAHV  | design by Lionel Puget "Les Plasticiens" |  Built by Warenburg Design
Contact | sitemap