Donaties kunnen gedaan worden op onderstaand rekeningnummer:

NL80 ABNA 0482 3604 29
t.n.v. IAHV Nederland
te Zoetermeer

Irak, 21-23 december 2008

“Ieder van ons heeft de plicht om de tranen van een ander te drogen” Sri Sri Ravi Shankar

Sri Sri Ravi Shankar op een driedaagse vredesmissie naar Irak
“Het is heel belangrijk om ontheemde mensen in de samenleving te integreren met behoud van hun culturele en etnische identiteit. Dit kan alleen worden bereikt nadat zij zijn bevrijd van hun trauma, “ sprak Z.H. Sri Sri Ravi Shankar op de tweede dag van zijn driedaagse vredesmissie naar Irak, waar hij politieke en religieuze leiders ontmoette en de projecten van Art of Living bezocht.

Tijdens zijn bezoek ontmoette hij de Vicepresident van Irak Adil Abd Al Mahdi, de Minister van Jusitie en Onderwijs Safa Al Deen Al Safi, de voorzitter van het Irakees Nationaal Congres en voormalig Vicepremier van Irak Ahmed Chalabi. Ook ontmoetten hij voormalig parlementariër Mishan Al Jabburi en de President van de Sjiitische Politieke Raad Hussein Al Musawi.

Sri Sri ontmoette zowel Sjiitische als Soennitische leiders om de rivaliserende partijen nader tot elkaar te brengen. In de centra van Art of Living volgden Sjiieten,  Soennieten en Koerden gezamenlijk de programma’s.

Met de President van de Sjiitische Raad, Hussein Al Musawi, besprak hij de gezondheidstoestand in Irak. Al Musawi verzocht Sri Sri om meer artsen uit India naar Irak te sturen, daar het land kampt met een artsentekort. Sinds 2003 stuurt Art of Living regelmatig artsen naar Irak. Mishan Al Jabburi verzocht Sri Sri om hulp bij het verzoenen van de leiders van de verschillende etnische groepen en het tot stand brengen van een duurzame vrede in Irak.

Aan minister Safa Al Deen Al Safi bood Sri Sri aan om het gevangenisprogramma van Art of Living in Irak te starten, dat wereldwijd meer dan 200.000 gedetineerden heeft geholpen.

Ook bespraken ze de jeugdprogramma’s, die de Irakese jongeren kunnen helpen bij het verwerken van trauma’s en stress. Sri Sri en de minister ondertekenden een Memorandum voor het invoeren van deze programma’s.

Ook bezocht Sri Sri de centra waarin Art of Living trainingen geeft voor vrouwen. Hij sloot zijn bezoek af met een bezoek aan Karbala, waar hij de gouverneur van de provincie ontmoette.
Sri Sri, die in 2007 ook een bezoek bracht aan Irak op uitnodiging van de Irakese Premier Nouri Al Maliki, zei dat veel leiders van etnische groeperingen hun wens tot dialoog hadden uitgedrukt.
Sri Sri in gesprek met de President van de Shiitische Politieke Raad Hoessein Al Musawi, over het tot stand brengen van een geweldloos en vredig Irak

Sri Sri reikt certificaten uit aan vrouwen die de naaiopleiding aan het Art of Living’s Women Empowerment Centre in Bagdad hebben afgesloten.

Sri Sri ontmoet de Irakese Minister van Justitie en Onderwijs Safa Al Deen Al Safi


 

 

 
Copyright © 2009 IAHV  | design by Lionel Puget "Les Plasticiens" |  Built by Warenburg Design
Contact | sitemap