Donaties kunnen gedaan worden op onderstaand rekeningnummer:

NL80 ABNA 0482 3604 29
t.n.v. IAHV Nederland
te Zoetermeer

Sociale ontwikkeling

Internationale Vrouwenconferenties Bangalore, India (juni 2005 en 2007, februari 2009)

De rol van vrouwen in maatschappelijke ontwikkeling is van essentieel belang. Vandaag de dag bekleden veel vrouwen prominente posities in de politiek, het bedrijfsleven, de kunst en op elk ander denkbaar gebied, en hebben iets unieks te bieden aan hun organisaties en de gemeenschap.

De Internationale Vrouwenconferenties van Art of Living en IAHV bieden een platform aan vrouwen in vooraanstaande posities om andere vrouwen uit alle lagen van de samenleving te ontmoeten en samen visies en ideeën uit te wisselen, een netwerk voor wederzijdse ondersteuning te creëren en elkaar te inspireren. Het belangrijkste thema van de conferenties is de rol die vrouwen spelen in het creëren van een omgeving met meer compassie en ethische waarden.Meer bewustzijn over HIV en AIDS Bangalore, India (juni 2008)

Bewustzijn en preventie van HIV en AIDS gaan hand in hand. Daarom initieerden IAHV en Art of Living in samenwerking met UNAIDS en het Asian Interfaith Network on Aids (AINA) in juni 2008 in Bangalore een tweedaagse conferentie met als titel ‘Faith in Action’ voor Hindoeleiders.

In India zijn ca. 25.000 mensen HIV positief, 30 procent van hen zijn tussen de 15 en 29 jaar oud. Sri Sri: “Het stigma rondom de ziekte kan alleen overkomen worden wanneer religieuze leiders openlijk over de ziekte praten. We moeten de massa voorlichten over de ziekte. Deze taak kan niet alleen worden volbracht door de regering en NGO’s.”

De hindoeleiders legden de gelofte af om voorlichting over HIV te integreren in hun activiteiten, verhandelingen en het religieuze onderwijs, en om zich in te zetten voor het bestrijden van het stigma en de discriminatie rondom AIDS.


India Young Leaders Forum Bangalore, India (juni 2007)

India kent nog steeds sociale ongelijkheid en armoede. Op de weg naar een toekomst waarin het land aan alle mensen gelijke kansen en een veilige omgeving kan bieden, zijn de vitaliteit en het enthousiasme van de Indiase jongeren onmisbaar. Door duidelijke doelstellingen en collectieve acties moet jong India haar krachten bundelen en actief bijdragen aan een betere toekomst. Het ‘India Young Leadership Forum’ bracht jonge mensen en een aantal van de meest vooraanstaande Indiase academici, zakenmensen, journalisten en politici bijeen voor een levendig debat en workshops over thema’s als maatschappelijke groei en het nemen van politieke beslissing in verband met nationale veiligheid en concurrentie in het bedrijfsleven.

 
Copyright © 2009 IAHV  | design by Lionel Puget "Les Plasticiens" |  Built by Warenburg Design
Contact | sitemap