Donaties kunnen gedaan worden op onderstaand rekeningnummer:

NL80 ABNA 0482 3604 29
t.n.v. IAHV Nederland
te Zoetermeer

Sri Sri University

Een Transformatie van Onderwijs

Met een holistische, op menselijke waarden gebaseerde benadering voorziet de Sri Sri University in Orissa, India, in de grote behoefte aan academische opleidingen die niet alleen informatie verschaffen, maar ook wijsheid. In de toenemende mechanisering van het leven verliezen mensen vaak hun rol en verantwoordelijkheden in het grote geheel, het bedrijf, de familie of zelfs de wereld, uit het oog. Daarom zijn  menselijke en spirituele waarden, die ons de belangrijkste kwaliteiten van het leven leren – een rustige en heldere geest, ethiek, moraal en verbondenheid met onze medemensen en zorg voor onze planeet -  een integraal onderdeel van het curriculum van de studenten.

“Informatie alleen is geen onderwijs. Onderwijs is het cultiveren van ons gedrag en onze houding, van ons vermogen om dingen beter te waar te nemen. Perceptie,  observatie en expressie – dit zijn de drie aspecten van onderwijs die verbeterd moeten worden.” Sri Sri Ravi Shankar

Laatste update!

Er wordt grote vooruitgang geboekt in de voorbereidingen voor de opening in augustus van de Sri Sri universtiteit in het academische jaar 2010-2011.
In het inaugurele jaar worden de volgende studieprogramma’s gelanceerd:
• Post graduate MBa programma in agrarische wetenschappen
• Bachelor programma in agrarische wetenschappen/tuinbouw
• Postr graduate programma in ostheopatie
• Trainingsprogramma in ayurvedische therapie
• Centre of Excellence voor beroepsonderwijs voor landelijke jeugd


Progress Report


De Sri Sri University biedt ook aan de kinderen die gratis onderwijs krijgen op de Euro-a-Day scholen de mogelijkheid om kostenloos een universitaire studie te volgen.

Kijk voor meer informatie op www.srisriuniversity.org
Alle programma’s zijn geselecteerd aan de hand van een groot aantal criteria. Er zijn ook plannen om  studieprogramma’s in medicijnen, engineering, management, vedische wetenschappen, bestuur en rechten, enzovoorts in de komen de jaren te lanceren.

Voor de programma’s die dit jaar van start gaan, zijn inhoudelijke experts begonnen om het curriculum samen te stellen. We zijn ook begonnen om sleutelposities te te laten vervullen door toptalenten.

Er is een toonaangevend architectenbureau uitgekozen om een master plan te bedenken voor de SSU. 85 % van de bouw van de faciliteiten die voor het programma van dit jaar nodig zijn, is voltooid.

Dit is een mammoet project en er moeten nog bergen werk verzet worden om ervoor te zorgen dat de Sri Sri Universiteit daadwerkelijk een universiteit van wereldklasse wordt!

Jouw aktieve betrokkenheid is essentieel om dit project te laten slagen.  

Je kunt bijdragen door:
• Professoren/faculteiten/experts aan te bevelen voor de colleges die dit jaar gaan beginnen
• Fondsen te werven, subsidieprogramma’s te identificeren, te zoeken naar sponsoring in natura (zoals computers)
• Je tijd aanbieden om - tijdelijk of permanent- te helpen als docent of expert

Alle andere ideeën, suggesties en adviezen zijn welkom.
Laat ons weten waar je belangstelling voor hebt en we zullen je meer informatie geven. Alles wat je kunt doen is belangrijk. Dus doe nu mee!
We kijken uit naar jouw reactie. Laten we samen geschiedenis schrijven!

Contact: Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Progress Report foto's

progress-1
progress-1
progress-10
progress-11
progress-12
bwd  Set 1/5  fwd
 
Copyright © 2009 IAHV  | design by Lionel Puget "Les Plasticiens" |  Built by Warenburg Design
Contact | sitemap