Donaties kunnen gedaan worden op onderstaand rekeningnummer:

NL80 ABNA 0482 3604 29
t.n.v. IAHV Nederland
te Zoetermeer

Bijdragen als vrijwilliger


Als u graag als vrijwilliger iets wilt doen voor de scholen van Euro-a-Day en op een creatieve manier geld wilt inzamelen, kijk dan eens naar de onderstaande ideeën van andere enthousiaste vrijwilligers.

17371. We hebben allemaal meerdere keren per jaar reden om samen met anderen te vieren: verjaardagen, huwelijken, jubilea, kerstmis, noem maar op….. Vaak krijgen we op deze gelegenheden cadeaus die we helemaal niet echt nodig hebben. En bezorgen we anderen hoofdbrekens over de vraag wat ze ons cadeau moeten doen! Voor dit dilemma bestaat de ideale oplossing, zoals Paula en Bert Ebben lieten zien op hun 45-jarig huwelijksfeest. Ze vroegen hun gasten om in plaats van cadeaus een donatie te geven aan Euro-a-Day, een geweldig initiatief waarover ook alle gasten enthousiast waren. Want wat is er mooier dan kinderen elders in de wereld te laten delen in onze feestvreugde?

Paula en Bert Ebben: “We vonden het niet nodig om nog meer kado's te krijgen. We hebben zelf toch alles al! We zijn heel blij dat we Paula en Bert Ebben nu anderen konden helpen, en onze gasten vonden het idee geweldig.”

17382. Veel bedrijven steunen 1 keer per jaar een goed doel, vaak d.m.v. een eindejaarsactie. Dit gebeurt door bijv. kerstpakketten te vervangen door een donatie, of door een goed doel onder de aandacht van de werknemers te brengen. Een prachtig voorbeeld hiervan gaf Fluor BV te Haarlem, waar iedereen jaarlijks een goed doel kan voordragen. Het bedrag dat de medewerkers zelf voor dit doel bijeenbrengen, verdubbelt het bedrijf. Nadat Sita Sommandas Euro-a-Day had voorgedragen, koos Fluor dit project uit als het goede doel voor 2007. Vervolgens werd het recordbedrag van €13.000,- bij elkaar gebracht voor de school in Karkala. (foto: Ewald Poeran en Sita Sommandas bij Fluor)

Sita: “We klopten op de deur, en iemand deed gewoon open. Als je een gelegenheid binnen je bedrijf ziet, grijp dan de kans om iets te kunnen bijdragen aan onze wereld.”


17323. Het volgende idee voor moeiteloze en creatieve geldinzameling komt van Lisette Sevens: “Sinds 2004 organiseer ik zeer regelmatig stiltewandelingen in het Amsterdamse bos. Van de natuur genieten in de stilte van alleen maar lopen, luisteren naar het ruisen van de bomen, het getjilp van vogels… De deelnemers wandelen mee en na afloop vraag ik een vrijwillige bijdrage. Het geld gaat naar het Euro-a-Day project. De nieuwe mensen krijgen, als ze willen, een flyer mee, zodat ze een beetje kunnen lezen wat voor prachtig project Euro-a-Day is. Iedereen draagt altijd een steentje bij, variërend van 50 cent tot 30 euro. Op deze manier heb ik vorig jaar 580 euro opgehaald, moeiteloos……en genietend in de natuur.”


17354. Kinderen die muziek maken vinden het geweldig om samen hun eigen concert te organiseren. Met een klein beetje hulp van ouders kunnen kinderen zo hun eigen benefietconcert geven voor de scholen van Euro-a-Day. De entree voor deze concerten is gratis, de  Kinderconcertopbrengst uit de verkoop van consumpties, zelfgebakken cake, muffins, koekjes enz enz.. is voor Euro-a-Day. Door de gezamenlijke inspanningen van kinderen, ouders, opa’s en oma’s, buren en goede vrienden, konden na een concert in de muziekschool van Hoensbroek 2 kinderen een jaar lang naar school.Het tweede concert leverde maar liefst € 1500 op! Natuurlijk kun je met kinderen ook andere leuke evenementen organiseren, zoals een fancy fair of een sponsorloop.


5. Peter en Yvonne de Haan steunen al jaren 5 kinderen door middel van een schenking. “Waarom wij enthousiast zijn over het Euro-a-Day project? Elk kind verdient aandacht en opleiding! Wij vinden het fantastisch om iets extra's te doen voor kinderen die het niet zo treffen met de plek waar ze geboren worden. En ... kleine bedragen hier kunnen een wereld van verschil maken elders in de wereld!"
Door de donatie voor minimaal 5 jaar in een notariële akte te laten vastleggen ontvang je, afhankelijk van leeftijd en inkomen, 16% tot 52% van de jaarlijkse schenking weer terug.  Dit gaat heel gemakkelijk via de Schenkservice op de website van IAHV Nederland *. Natuurlijk zijn we blij met elke donatie, periodiek of eenmalig!


17346. Wil je bijdragen aan een nieuwe toekomst voor deze kinderen en tegelijkertijd samen met vrienden, familie, collega’s, zakenrelaties enz. genieten van een boeiende avond of zondagmiddag? En heb of weet je een plaats met ruimte voor minimaal 35 personen met vleugel? Laat je dan inspireren tot het organiseren van een concert door pianiste Mireille Heijltjes met de mooiste pianomuziek van o.a. Schubert, Beethoven en Chopin die op een verrassende manier wordt verweven met menselijke waarden, IAHV en Euro-a-Day. Klik hier voor meer informatie.

Heb jij ook een leuk idee om geld in te zamelen voor Euro-a-Day? Of wil je graag op een van de bovenstaande manieren bijdragen en heb je hulp of informatie nodig? Laat het ons weten!

Stuur een mailtje naar Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of bel met Mireille, 06-21 844 589

“Service is your inner attitude – not the action. Inside your body, in your heart, have this attitude –‘I am here, available’”. Sri Sri Ravi Shankar
 
Copyright © 2009 IAHV  | design by Lionel Puget "Les Plasticiens" |  Built by Warenburg Design
Contact | sitemap