Donaties kunnen gedaan worden op onderstaand rekeningnummer:

NL80 ABNA 0482 3604 29
t.n.v. IAHV Nederland
te Zoetermeer

Een schooldag

“Education is not about stuffing children with information, but an essential tool to make them good global citizens.” – Sri Sri Ravi Shankar

Elke morgen begint met yoga oefeningen en meditatie, waardoor onder andere de concentratie verbetert. Lokale tradities zijn een belangrijke verrijking van het vaste lesprogramma. Zo worden elke dag traditionele liedjes gezongen. Ook sport speelt een belangrijke rol, varierend van lokale sporten als Kabaddi en Khokho tot volleybal. De kinderen leren om zorgzaam te zijn voor hun omgeving en hun verbondenheid met de natuur te behouden. Veel scholen hebben grote tuinen die helemaal door de kinderen worden onderhouden.

Aan creativiteit zoals tekenen, schilderen en kleien wordt veel aandacht besteed. Gespreksgroepen over literatuur helpen, in combinatie met de sportieve activiteiten, de persoonlijkheid van het kind te ontwikkelen. De kinderen van de plattelandsscholen leren de lokale dansen en volksliedjes van hun streek. De oudere leerlingen volgen speciale lessen waarin ze praktische vaardigheden leren waarmee ze later een inkomen kunnen verdienen. Zo zijn er voor meisjes lessen in naaien, typen en het vervaardigen van traditioneel Indiaas handwerk. Dit is extra belangrijk wanneer ze uit een omgeving komen met een traditie waarin vrouwen thuis blijven en weinig mogelijkheden hebben voor sociale contacten en het leren van een handwerk. Kinderen worden aangemoedigd om vrienden te maken en om hun leraren te beschouwen als vrienden en vertrouwenspersonen. Hierdoor ontstaat een gevoel van verbondenheid met een zorgzame omgeving, die ze later zelf in hun eigen omgeven kunnen helpen creëren.


Een schooldag 1
Een schooldag 1
Een schooldag 3
Een schooldag 4
Een-schooldag-2
 
Copyright © 2009 IAHV  | design by Lionel Puget "Les Plasticiens" |  Built by Warenburg Design
Contact | sitemap