NL80 ABNA 0482 3604 29
t.n.v. IAHV Nederland
te Zoetermeer

Refugee Support Nederland


IAHV Refugee Support bestaat uit teams verspreid door Nederland die stress release cursussen aanbieden aan mensen die als vluchteling naar Nederland zijn gekomen. De cursussen zijn erop gericht, om de deelnemers technieken in handen te geven waarmee ze stress en spanning kwijt raken en zich beter kunnen ontspannen. IAHV heeft wereldwijd ervaring met de bieden van psychosociale hulp aan vluchtelingen, onder andere in Irak, Libanon en Jordanië.

Resultaten


De deelnemers aan de cursussen en follow ups geven onder andere aan
  • Beter te slapen
  • Zich beter te kunnen concentreren, bijvoorbeeld tijdens Nederlandse les
  • Zich blijer en meer ontspannen te voelen 

 Onze aanpak

  • We organiseren onze cursussen en follow ups in samenwerking met lokale organisaties die vluchtelingen ondersteunen.  
  • Onze teams van betrokken vrijwilligers zijn lokaal georganiseerd en getraind in het werken met mensen die als vluchteling naar Nederland gekomen zijn.
  • We bieden langdurige, structurele ondersteuning aan vluchtelingen in de vorm van cursussen gevolg door wekelijkse follow ups. 

Waar?


Op dit moment zijn er teams actief in Zutphen, Den Haag en Drachten.

Onze partners

COA in Zutphen en Drachten, Taal aan Zee in Den Haag

Wat kun jij doen?

IAHV Refugee Support bestaat uit een team van ontzettend enthousiaste en betrokken vrijwilligers die hun tijd en energie beschikbaar stellen voor dit betekenisvolle werk. We bieden de cursussen en follow ups kosteloos aan aan vluchtelingen. Voor het vergoeden van de onkosten die we maken, denk aan huur van ruimtes, reiskosten van vrijwilligers, yogamatjes, trainingen voor trainers etc. zijn we afhankelijk van donaties.

Wil je ons steunen?

Maak dan je bijdrage over op NL80 ABNA 0482 3604 29, IAHV Nederland o.v.v. ‘Refugee support’.
Coördinator: Heleen Klinkert Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. , M 0612950738
Pers: Veronique Hazelzet Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. , M 0654954463

In het nieuws

Yoga Magazine, juni 2017: Thuiskomen in een vreemd land (PDF)

 
Copyright © 2009 IAHV  | design by Lionel Puget "Les Plasticiens" |  Built by Warenburg Design
Contact | sitemap