Donaties kunnen gedaan worden op onderstaand rekeningnummer:

NL80 ABNA 0482 3604 29
t.n.v. IAHV Nederland
te Zoetermeer

The Yoga Way: Sri Sri Ravi Shankar brengt de wijsheid van yoga naar het  Europees Parlement

De oproep van de Indiase premier Narendra Modi's aan de Verenigde Naties tot het uitroepen van een International Day of Yoga vond ook weerklank in het Europees Parlement dat op 21 april Sri Sri Ravi Shankar uitnodigde te komen spreken over yoga.

Het evenement met de titel "The Yoga Way" was georganiseerd door de Indiase ambassade in samenwerking met de 'European Parliament's Delegation for Relations with India'. Sri Sri Ravi Shankar's toespraak, de interactieve vraag & antwoord sessie en ontspannende 'desktop yoga' en meditatie creŽerden een unieke sfeer voor het talrijke publiek, waaronder leden van het Europees Parlement, officcials van de Europese Unie en ambassadeurs van verschillende landen.

Als voorloper op de International Day of Yoga op 21 juni sprak Sri Sri over yoga en leidde hij een meditatie. het was de eerste keer dat een evenement werd ondersteund door leden van alle politieke groeperingen van het Europees Parlement.

Sri Sri Ravi Shankar werd ontvangen door de Indiase ambassadeur Puri en parlementariŽrs Geoffrey Van Orden, Nirj Deva, Neena Gill, Jo Leinen en Alojz Peterle. Allen spraken zij woorden van welkom en van dank. Jo Leinen deelde zijn visie dat Sri Sri Ravi Shankar voor zijn vele vredesinitiatieven een kandidaat is voor de Nobelprijs voor de vrede. De European People's Party, de grootste politieke groepering in het Europees Parlement, zei in een verklaring: "Sri Sri's aanwezigheid in het Europees Parlement is een ware inspiratie geweest voor Europese leiders om zich intensief bezig te houden met meer interculturele dialoog die leidt tot geweldloze samenlevingen."


ep 21 april_1
bwd  Set 1/2  fwd
ep 21 april_1
ep 21 april_2
ep 21 april_3
ep 21 april_4
ep 21 april_5
 
Copyright © 2009 IAHV  | design by Lionel Puget "Les Plasticiens" |  Built by Warenburg Design
Contact | sitemap