Donaties kunnen gedaan worden op onderstaand rekeningnummer:

NL80 ABNA 0482 3604 29
t.n.v. IAHV Nederland
te Zoetermeer

Sri Sri waagt zich in conflictgebied voor vrede in Irak

Bangalore, 22 november 2014. Oprichter van Art of Living en de International Association for Human Values (IAHV) Sri Sri Ravi Shankar bracht zijn oproep tot vrede naar het hart van het conflictgebied en sprak donderdag op de vredesconferentie in Erbil in Koerdistan, de door zwaar geweld getroffen provincie van Irak. In zijn oproep tot co-existentie, compassie en toegewijdheid aan vrede zei hij: “Vredeconferenties worden daar gehouden waar vrede is. Ik wilde deze conferentie houden te midden van conflict."

Hij bezocht ook vluchtelingenkampen bij Erbil om zijn steun te betuigen aan honderden ontheemde christenen, Koerden en Arabieren. IAHV werkt samen met enkele andere NGO’s om hier materiële steun te bieden. Meer dan 110 ton aan voedingsmiddelen zijn ingezameld voor de Yazidi vluchtelingen in de Bergen van Sinjar.

Tijdens zijn derde bezoek aan Irak ontmoette Sri Sri verschillende leiders en bracht hen bijeen om te praten over vrede. Hij sprak ook het Koerdische Parlement toe en ontmoette Dr. Yusif Muhammad Sadiq, president van Koerdistan, en Dr Mirza Dinaayi, vooraanstaand lid van de Yezidi gemeenschap en adviseur van de regering van Erbil. De minister van Sport en Jeugd, Abdul Hussein Abtan, kwam per vliegtuig vanuit Bagdad om de spirituele leider te ontmoeten en prees het vele werk van de vrijwilligers van de organisatie.

Sri Sri: "Duistere krachten creëren conflict en verwoesting in de wereld. In de 21e eeuw willen mensen ons terugsleuren naar de middeleeuwen.” Hij hoopte dat de conferentie zou leiden tot helderheid, communicatie en toewijding van de deelnemers aan het ondernemen van actie voor vrede.

"Koerdistan is een boeket van cultuur en dat moeten we bewaren. Yazidis en Shabad die worden vervolgd moeten worden beschermd. Co-existentie is het Goddelijke ontwerp voor de planeet.”

"We willen een duidelijke boodschap sturen naar hen die denken dat geweld de manier is en hen zeggen dat ze zich vergissen”, sprak Sri Sri, die ook benadrukte dat het noodzakelijk is om de jongeren die zich nog niet bij extreme ideologieën hebben aangesloten onderwezen worden over de zinloosheid van radicalisering.

Eerder ontmoette Sri Sri de bewoners van een vluchtelingenkamp in de Bergen van Sinjar. “We kenden de taal niet in het kamp, maar we konden toch communiceren. We voelden hun pijn.”
irak

irak

irak

irak

irak
 
Copyright © 2009 IAHV  | design by Lionel Puget "Les Plasticiens" |  Built by Warenburg Design
Contact | sitemap