Donaties kunnen gedaan worden op onderstaand rekeningnummer:

NL80 ABNA 0482 3604 29
t.n.v. IAHV Nederland
te Zoetermeer

Muziek en menselijke waarden


IAHV streeft naar een betere wereld door menselijke waarden te laten herleven en in praktijk te brengen. Dit streven gaat hand in hand met muziek. De grote componisten bezaten het wonderlijke talent om de mooiste en meest waardevolle menselijke eigenschappen in klank uit te drukken en daardoor ook in ons op te roepen wanneer we de muziek spelen of beluisteren. We worden door hun muziek ontroerd, verwonderd en stil of juist energiek en enthousiast. Bovendien hadden zij de bijzondere gave om muziek te componeren waar­in al deze emoties, ook de pijnlijke, worden getransformeerd tot de meest prachtige en tijdloze kunstwerken.
Het bewijs dat deze transformatie mogelijk is, is misschien wel het grootste geschenk dat kunst en muziek ons kunnen geven. Want we hoeven zelf geen componist te zijn om ook in ons eigen leven een transformatie te ervaren. De muziek laat ons horen dat het mogelijk is en helpt ons daarbij. Bewustwording van menselijke waarden doet hetzelfde.

Mireille Heijltjes ging in gesprekken met musici op zoek naar hun ideeën over de rol van muziek en de musicus in het streven naar een betere wereld met gelukkigere mensen. “Klinkende Waarden” bevat boeiende, inspirerende en soms ontroerende gesprekken met Vladimir Ashkenazy, Evgeny Kissin, Anne-Sophie Mutter, Julian Rachlin, Marco de Souza, Christianne Stotijn, Merlijn Twaalfhoven, Lars Vogt en Jan Willem de Vriend. De opbrengst van deze uitgave is bestemd voor het werk van IAHV Nederland en humanitaire projecten. Dr. Henk Smeijsters schreef het hoofdstuk ‘Muziek en menselijke waarden – een verkenning.”

Prijs: € 15,- Stuur om te bestellen een mail naar Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. o.v.v. titel en aantal of bestel via deze link.

klinkende waarden

 

mireille

Mireille Heijltjes             Foto: Theo Heijltjes

 

 
Copyright © 2009 IAHV  | design by Lionel Puget "Les Plasticiens" |  Built by Warenburg Design
Contact | sitemap