Donaties kunnen gedaan worden op onderstaand rekeningnummer:

NL80 ABNA 0482 3604 29
t.n.v. IAHV Nederland
te Zoetermeer

Hulp aan Assam

De crisis

De recente uitbarsting van geweld tussen Moslims en de Bodogemeenschap in de provincie Assam, India,  hebben aan 77 mensen het leven gekost, terwijl meer dan 400.000 mensen uit bijna 400 dorpen dakloos zijn geworden. Mannen, vrouwen en kinderen zijn gedood, scholen en huizen zijn verbrand.

Op dit moment zijn vrijwilligers van IAHV ter plaatse om het leed van de slachtoffers te verzachten en hen te helpen hun leven weer op te pakken. Er wordt gezorgd voor eerste hulp en basisvoorzieningen in de opvangkampen, terwijl door ademworkshops het trauma wordt verlicht.

Sri Sri Ravi Shankar bezocht op 8 augustus twee zwaar getroffen gebieden in Assam, waar hij in verschillende opvangkampen met mensen sprak en hen troost gaf. In een van de kampen sprak hij voor een grote groep van de Bodogemeenschap. Hij vroeg hen de tragedie moedig het hoofd te bieden en het leven weer in eigen hand te nemen.

Ook spoorde hij hen aan om naar hun dorpen terug te keren met een gevoel van saamhorigheid. “Het doet werkelijk pijn dat zo’n tragedie in ons land is gebeurd,” sprak hij, en hij voegde hieraan toe dat Art of Living en IAHV hen bijstaan.

IAHV nodigt u uit tot een bijdrage, waardoor we de slachtoffers op elke mogelijke manier kunnen helpen. Ze hebben dringend voedsel, onderdak, medische hulp, traumahulp en vele basisvoorzieningen nodig. Elke bijdrage zal hier aan worden besteed.


 
Copyright © 2009 IAHV  | design by Lionel Puget "Les Plasticiens" |  Built by Warenburg Design
Contact | sitemap