Donaties kunnen gedaan worden op onderstaand rekeningnummer:

NL80 ABNA 0482 3604 29
t.n.v. IAHV Nederland
te Zoetermeer

Topontmoeting religieuze leiders over HIV

22 en 23 maart in Den Dolder
Op 22 en 23 maart 2010 vindt in Den Dolder een topontmoeting plaats van religieuze en spirituele leiders over het antwoord op de wereldwijde HIV problematiek.Tot de sprekers horen Z.H. Sri Sri Ravi Shankar, Rabbi David Rosen, Sheik Mohamad Gemea, Aartsbisschop Thabo Makgoba en Bisschop Mark Hanson. UNAIDS Directeur Michel Sidibé zal ook deelnemen.

De topontmoeting richt zich op:
1. Reflectie en uitwisseling van inzichten van invloedrijke religieuze leiders over de belangrijkste actuele aspecten ten aanzien van de HIV- pandemie.
2. Ontwikkeling van meer verbanden tussen vooraanstaande religieuze leiders, mensen met HIV en experts uit andere gebieden die zich bezighouden met deze problematiek.
3. Onderzoek van de voordelen en de mogelijkheden van religieuze leiders om zich uit te spreken over HIV en actie te ondernemen.
4. Grotere deelname en zichtbaarheid van religieuze leiders op het gebied van de kernpunten in het antwoord op HIV na de Universal Access top.

Aan de top zullen 60-70 personen deelnemen die voornamelijke bestaan uit hooggeplaatste vertegenwoordigers van de verschillende religies. Daarnaast zijn hooggeplaatste vertegenwoordigers aanwezig van belangenorganisaties van mensen die leven met HIV, regeringen, intergovernementele agentschappen, de wetenschap en de burgermaatschappij.

Religieuze leiders hebben een bijzondere verantwoordelijkheid zich krachtig, publiekelijk en ondubbelzinnig uit te spreken over het feit dat stigmatisering en discriminatie van mensen met HIV onacceptabel is. Deze stelling zal fungeren als de lens waardoor de religieuze leiders tijdens de top zullen kijken naar de kernpunten van de antwoorden.

De Ecumenical Advocacy Alliance is de internationale projectleider van de top, Cordaid is de lokale projectcoördinator. Het evenement wordt ondersteund door het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Op 21 maart houdt Sri Sri Ravi Shankar een besloten lezing voor de Hindoestaanse gemeenschap over het thema Geluk & Gezondheid in de Grote Kerk in Den Haag, aanvang 19.00 uur. De lezing wordt georganiseerd in samenwerking met Sanatan Hindoe Parishad, Hindoeraad Nederland, het Sarnami Huis, Mandir Seva Dhaam, Mandir Asan, FAS-NED en Nehob. Kaarten zijn via deze organisaties gratis te verkrijgen.

Ook zijn gratis kaarten verkrijgbaar bij:
Bharat Kings, Paul Krugerlaan 194, Den Haag
Highway Supermarkt, Dordtselaan 167, Rotterdam
Govina Video Centre, Paul Krugerlaan 176, Den Haag
Indiase Ambassade, Buitenrustweg 2, Den Haag
Hindoecentrum Sewa Dhaam, Alberdingk Thijmplein 34, Den Haag

Kaarten aan de kassa: € 10,00 (mits plaatsen beschikbaar)

Voor meer informatie:
030-6911558 of Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Deze avond is vrij toegankelijk voor de Hindoestaanse gemeenschap, maar bezoekers dienen in het bezit te zijn van een toegangskaart.

In verband met het beperkt aantal beschikbare plaatsen zijn wij genoodzaakt een leeftijdsgrens van 16 jaar te hanteren.


 
Copyright © 2009 IAHV  | design by Lionel Puget "Les Plasticiens" |  Built by Warenburg Design
Contact | sitemap