Donaties kunnen gedaan worden op onderstaand rekeningnummer:

NL80 ABNA 0482 3604 29
t.n.v. IAHV Nederland
te Zoetermeer

Ergste overstromingen sinds 100 jaar – Noord Karnataka Oktober 2009

India
Een oproep van Eerste Minister Yeddyurappa van de staat Karnataka aan IAHV en Art of living:

Beste vrienden:
De ongekende regens en overstromingen in de 15 districten van de noordelijke en kustgebieden van Karnataka hebben zware schade toegebracht aan levens en eigendommen. De schade gaat iedere voorstelling te boven. Honderden mensen zijn omgekomen. Vee is in duizendtallen weggespoeld. Duizenden huizen zijn ingestort. Het verlies van zowel openbaar als privébezit is onmetelijk. De situatie in deze gebieden is deerniswekkend en de levens van ca. 17,8 miljoen mensen zijn op een absoluut dieptepunt. De omvang van de schade wordt door experts geschat op meer dan 8 miljard euro.
De regering heeft tot dusver ca. 500 miljoen euro ter beschikking gesteld. De mensen in de getroffen gebieden verkeren in ernstige problemen doordat ze zowel hun huizen als de oogst van honderdduizenden hectaren land zijn kwijtgeraakt. Aangezien de slachtoffers een nieuw leven moeten beginnen bestaat een nijpende behoefte aan hulp op alle gebieden. De situatie is buitengewoon somber. De overheid en particuliere organisaties moeten op grond van humanitaire overwegingen ingrijpen.
Ik doe een ernstig beroep op elk individu en bedrijf, iedere organisatie, donateur en filantroop om ruimschoots te doneren om de tranen van onze medemensen in nood te drogen en een lach terug te brengen op hun gezichten.

De overstromingen, die beschouwd worden al de ergste sinds 100 jaar, hebben alle 15 districten in de noordelijke regio van Karnataka en 2 districten van Andhra Pradesh getroffen. Volgens officiële bronnen zijn in Noord-Karnataka meer dan 26.000 huizen ingestort. Omdat het waterpijl van alle rivieren boven het kritieke niveau is uitgestegen staat het merendeel van de regio’s onder water. De International Association for Human Values (IAHV) en Art of Living hebben een rampenfonds opgericht waarmee humanitaire hulp wordt geboden aan de slachtoffers in deze gebieden. Uw bijdrage wordt gebruikt voor directe materiële hulp, traumabestrijding en ondersteuning op de lange termijn.

Vrijwilligers van Art of Living zorgen voor hulpgoederen, tijdelijke onderkomens, voedsel, medische zorg en traumabestrijdingsprogramma’s om de angst en de stress bij de mensen te verminderen. Jongeren, die speciale trainingen gevolgd hebben, begeven zich ook naar de moeilijkst bereikbare gebieden. In de distributie van hulpgoederen werken de organisaties werken de organisaties samen met de regering van Karnataka.

Sri Sri Ravi Shankar en het coördinerende team bezochten op 4 oktober enkele van de zwaarst getroffen gebieden in noordelijk Karnataka. IAHV en Art of Living deden de belofte van de zorg voor 60 dorpen en de bouw van 500 huizen, en zullen daarnaast noodhulp blijven bieden in de andere gebieden.

"Life is sacred. Celebrate life. Care for others and share whatever you have with those less fortunate than you. Broaden your vision, for the whole world belongs to you." – Z.H. Sri Sri Ravi Shankar

bekijk de statistieken>>>

IAHV Nederland coördineert de hulpacties vanuit Nederland. Van alle donaties gaat 100% naar de slachtoffers.

ABNAMRO 48.23.60.429 o.v.v. Noodhulp Zuidelijk Azië
t.n.v. IAHV Nederland – Linnaeuslaan 2 – 2012 PP Haarlem


 


 
Copyright © 2009 IAHV  | design by Lionel Puget "Les Plasticiens" |  Built by Warenburg Design
Contact | sitemap