Donaties kunnen gedaan worden op onderstaand rekeningnummer:

NL80 ABNA 0482 3604 29
t.n.v. IAHV Nederland
te Zoetermeer

Culture in Balance Award 2009

Oprichter van IAHV en Art of Living Z.H. Sri Sri Ravi Shankar ontving op 10 oktober in Dresden de Culture in Balance Award 2009 vanwege zijn uitzonderlijke verdienste aan alle facetten van cultuur en zijn toewijding aan wereldwijde culturele balans. In het toekennen van de prijs hechtte de commissie speciale waarde aan Sri Sri’s werk op het gebied van interculturele dialoog, vrede en verzoening in conflictzones en ethiek in het bedrijfsleven.
Sri Sri ontving de prijs uit handen van de burgemeester van Dresden Helma Orosz onder een staande ovatie. De ceremonie vond plaats tijdens een speciale sessie van het World Culture Forum. Verschillende prominente aanwezigen, waaronder Nirj Deva, Europees parlementariër, Gesine Schwan, kandidaat voor de Duitse presidentsverkiezingen 2009 en decaan van de Humboldt-Viadrina School of Governance in Berlijn en Prof. Bernd Guggenberger, decaan van de Lessing University in Berlijn, uitten hun lof en bewondering voor het werk van Sri Sri.
Na het ontvangen van de prijs sprak Sri Sri : “Ik deel deze prijs met alle mensen die staan voor een geweldloze en stressvrije samenleving. Deze prijs is niet bestemd voor een persoon of een persoonlijkheid, maar voor een principe dat staat voor het ideaal van ‘een wereldfamilie en culturele diversiteit.”  
In zijn toespraak eerder die dag voor het World Culture Forum sprak Sri Sri over de noodzaak van het globaliseren  van compassie, wijsheid en menselijkheid, beantwoordde hij een breed scala aan vragen en leidde hij een meditatie.

 
Copyright 2009 IAHV  | design by Lionel Puget "Les Plasticiens" |  Built by Warenburg Design
Contact | sitemap