Donaties kunnen gedaan worden op onderstaand rekeningnummer:

NL80 ABNA 0482 3604 29
t.n.v. IAHV Nederland
te Zoetermeer

Nederlandse Swami bezoekt scholen in Assam


“De afgelopen drie dagen heb ik gereisd door de binnenlanden van Dima Hasao (N.C. Hills) in Assam. Deze heuvels grenzen aan Manipur en Nagaland en bedekt met jungle en nauwelijks bewoond.
Nadat ik uit Manipur was vertrokken reisde ik naar Hojai in Assam, en de volgende ochtend van daaruit naar Dima Hasao (N.C. Hills). Dit deel van Assam is een heuvelachtig gebied met veel jungle en kleine verspreide dorpjes – op een bepaalde manier deed het me denken aan Arunachal Pradesh. De schaarse dorpjes liggen soms zo afgelegen dat er geen weg naartoe leidt. Veel van deze dorpjes hebben ook geen elektriciteit en nauwelijks andere voorzieningen, waardoor de mensen tegen allerlei uitdagingen aanlopen. Dit is een van de redenen dat zich zoveel incidenten hebben voorgedaan met opstandige groeperingen van de locale stammen (zoals de NSCN of de Naga).   

Art of Living runt in dit binnenland drie scholen, die aan kinderen uit de omliggende dorpjes gratis en op waarden gebaseerd onderwijs geven. Dit is voor de kinderen vaak de enige mogelijkheid om goed onderwijs te krijgen. Ik heb de scholen in deze plaatsen bezocht en het was fantastisch om opnieuw de toewijding en het enthousiasme te zien waarmee de dorpelingen bijdragen en steun geven aan de scholen, ondanks de vele uitdagingen (bijvoorbeeld: sommige kleine kinderen komen uit dorpen die maar liefst 8 kilometer ver weg liggen!).

Ik heb deze plek al eerder bezocht en ben er nu opnieuw heengegaan om te kijken hoe de ontwikkelingen zijn en wat we nog meer voor hen kunnen doen. De reis en het verblijf waren misschien niet zo comfortabel, maar de lach op de gezichtjes van deze kleine kinderen maakt het meer dan de moeite waard!”
assam

assam

assam
 
Copyright © 2009 IAHV  | design by Lionel Puget "Les Plasticiens" |  Built by Warenburg Design
Contact | sitemap