Donaties kunnen gedaan worden op onderstaand rekeningnummer:

NL80 ABNA 0482 3604 29
t.n.v. IAHV Nederland
te ZoetermeerSri Sri Ravi Shankar bezoekt de Yazidi vluchtelingen op 19 en 20 november

Bangalore, 7 november 2014: De International Association for Human Values (IAHV), een zusterorganisatie van Art of living, heeft samen met een aantal andere NGO’s in Irak 110 ton aan voedselhulp verzameld voor de Yazidi vluchtelingen in de bergen van Sinjar. Tot dusver hebben vrijwilligers via een luchtbrug anderhalve ton eerste hulpmiddelen naar de vluchtelingen gebracht.

De oprichter van IAHV en Art of Living, Sri Sri Ravi Shankar, riep eerder de regeringen van Europa, Amerika en India op om de duizenden Yazidis die klem zitten in de bergen van Sinjar te redden. Sri Sri: “Amerika heeft gereageerd op onze oproep en twee helikopters ter beschikking gesteld om anderhalve ton aan graanproducten te transporteren. We hebben nog meerdere tonnen aan graanproducten die wachten op transport naar de mensen die in de bergen van Sinjar vastzitten.”

IAHV organiseert op 20 november een conferentie in de Koerdische hoofdstad Erbil met het thema “Protecting Women and Bringing Stability and Peace”. Op 19 en 20 november zal Sri Sri Ravi Shankar de vluchtelingen bezoeken.

Duizenden Christenen, Yazidis en Koerdische Shias kwijnen weg in kampen in Erbil, Duhok en Khazir. In een oproep tot een bijdrage zei Mawahib Shibani, Program Director van IAHV in Irak: “Op dit moment ontbreekt het de mensen in de kampen aan basismiddelen om te overleven, zoals voedsel, kleding en hygiëneproducten. Ze verkeren in een slechte psychologische staat. We hebben voorgesteld om in de provincie een geïntegreerd onderwijssysteem op te zetten om de Yazidi studenten in het kamp en daarbuiten te helpen. Hiervoor hebben we materiaal nodig voor de studenten. We hebben ook een voorstel gedaan voor het plaatsen van toiletten en badkamers. Ook is ons plan om regelmatig het kamp van voedsel te voorzien.”

Sinds het vroege stadium van de oproer van ISIS in Irak raakten 1,5 miljoen Irakezen ontheemd of ontvluchtten noodgedwongen het land. Art of Living en IAHV hebben sindsdien gewerkt aan het bieden van hulp aan de ontheemden in Irak. Vanaf de basis in Erbil bood het team hulp in de vorm van voedsel, water en hygiëneproducten voor vijf verschillenden kampen, die elk onderdak bieden aan 550 Iraakse families. IAHV heeft zo meer dan 2000 families bereikt.


Het werk van Art of living in Irak: Art of Living is gecommiteerd aan het verspreiden van de boodschap van vrede en geweldloosheid in Irak. Sinds september 2003, toen Art of Living startte met haar traumabestrijdingsprogramma’s, vonden ca. 10.000 mensen verlichting door deze programma’s.

Met het doel om de wonden van oorlog te helen bezocht Sri Sri Ravi Shankar Irak van 21 tot 24 mei 2007 met zijn boodschap van geweldloosheid. Het was de eerste keer dat een Indiase spirituele leider officieel werd uitgenodigd door de Iraakse Premier Nouri al-Maliki.

Sri Sri tekende een Memorandum of Understanding met het Jeugdministerie waarin Art of Living speciale leiderschapsprogramma’s aanbood voor de Irakese jeugd. Samen met Sayed Abdallah Al Musawi, een vooraanstaand religieus leider, deelde hij certificaten uit aan vrouwen die de opleiding tot naaister hadden gevolgd aan het Art of Living’s Women Empowerment Center in Bagdad. Met beroepsopleidingen hielp het centrum honderden Iraakse vrouwen op weg naar financiële zelfstandigheid.

Minder dan twee jaar later bezocht Sri Sri het land opnieuw en onderstreepte hiermee zijn toewijding aan de wederopbouw van Irak en het mobiliseren van mensen om te werken aan een stressvrije en geweldloze samenleving. De regering stuurde 55 jongeren naar het centrum van Art of Living in Bangalore voor een maandlange training. Aan 699 vrouwelijke slachtoffers van geweld in Bagdad en 240 vrouwen in Koerdistan werden in het Al Azhar programma trainingen gegeven om stress en trauma te verminderen en vaardigheden voor het dagelijks leven te ontwikkelen. 224 vrouwen volgden een opleiding naaien, 117 een opleiding in computervaardigheden.

Voor donaties aan het hulpprogramma voor de Yezidi vluchtelingen: www.iahv.nl

www.artofliving.org


 
Copyright © 2009 IAHV  | design by Lionel Puget "Les Plasticiens" |  Built by Warenburg Design
Contact | sitemap