Donaties kunnen gedaan worden op onderstaand rekeningnummer:

NL80 ABNA 0482 3604 29
t.n.v. IAHV Nederland
te Zoetermeer

IAHV Nederland en het Childrenís Garden Home Project uit Kenia

Korte introductie

Eind august 2010 ontmoette ik, Tineke, voor het eerst Daddy Moses Ndungu, zijn vrouw Silvia, hun staf en de kinderen tijdens mijn eerste reis naar Afrika.
Ik had het genoegen om twee lange maanden in hun kindertehuis Childrenís Garden Home & School te mogen verblijven,† gelegen aan de rand van een van Nairobiís grootste sloppewijken, de Kawangware Slum.
Tijdens mijn verblijf maakte ik deel uit van hun dagelijkse routine en de vele uitdagingen die Daddy Moses en iedereen meemaakte.


Childrenís Garden Home & School

childrens_gardenChildrenís Garden Home & School is een kindertehuis met school voor mishandelde, misbruikte, in de steek gelaten en uitgebuite (wees)kinderen, gelegen in Kawangware, een van Keniaas grootste sloppewijken in Nairobi.

Het is een warm, inspirerend, vredig en veilig thuis voor meer dan 200 kinderen, waar ook gratis onderwijs wordt geboden aan kinderen uit de drie grootste omliggende sloppewijken, wat een dagelijks bereik geeft aan meer dan 350 kinderen.


Het project

In september namen Daddy Moses, zijn vrouw Silvia en de stafleden voor het eerst deel aan de Art of Breathing cursus. Omdat Daddy Moses zo enthousiast was over de ademtechnieken en zelf verklaarde erg veel stress te hebben en daar nu een oplossing voor gevonden te hebben, volgden al snel de kinderen met dagelijkse ochtendsessies van een half uur met ademhalingstechnieken, yoga en meditatie.
Om weken van dagelijkse discipline grootst af te sluiten ontstond het idee van een super Art of Living YES! en ART Excel cursus voor het hele tehuis.
Speciaal voor deze gelegenheid kwam Kim, Nederlands YES! en Art Excel teacher, overgevlogen in de laatste week van oktober.
Afsluiting en onderdeel van deze inspirerende week was het opnemen van een gospel-bhajan cd met het kinderkoor van het tehuis.
Hier kun je lezen hoe de kinderen het zelf hebben ervaren!

didiit!

En zo ontstonden de eerste ideeŽn voor het project ĎChildrenís Garden Homeí.


Watertank-project

Inmiddels is het waterleidingsproject voltooid in het hoofdgebouw waar alle kinderen wonen en slapen. Daardoor is er nu water om te drinken, te douchen en voor toiletgebruik en is er een enorme verbetering opgetreden in de algemene hygiŽne. Ook wordt het water gebruikt voor de Community Cooker, een project van Art of Living Kenia. Hierdoor is er warm water om te koken en kunnen mensen van buitenaf uit de sloppenwijk Kawangware douchen en van het toilet gebruik maken.

Ook is vanwege urgente hygiŽnische redenen de vloer van de eetzaal opnieuw aangelegd. De vloer met gaten, modder en vuil is vervangen door een degelijke betonnen vloer die geschikt is om schoon te maken en ongedierte als muizen en ratten buiten te houden.

Bovendien zijn er twee nieuwe schoolblokken gebouwd en in gebruik genomen.

Namens alle kinderen, Daddy Moses en zijn vrouw Silvia en IAHV Nederland willen wij graag iedereen van harte bedanken voor de enorme bijdrage!

Tineke Ebben en Kim HartmanKoop de CD!

childrens_garden

Doneer ook aan Childrenís Garden of koop de hartverwarmende CD van het Childrenís Garden Home Choir! Stuur een mailtje naar Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of bel 06-19967083 en je krijgt de CD toegestuurd.

childrens_garden

childrens_garden

childrens_garden

childrens_garden

childrens_garden

childrens_garden

childrens_garden


 
Copyright © 2009 IAHV  | design by Lionel Puget "Les Plasticiens" |  Built by Warenburg Design
Contact | sitemap