Donaties kunnen gedaan worden op onderstaand rekeningnummer:

NL80 ABNA 0482 3604 29
t.n.v. IAHV Nederland
te Zoetermeer

Hulp aan Slachtoffers om hun Leven weer op te pakken

Met hun wereldwijde netwerk van vrijwilligers kunnen IAHV en Art of Living in geval van een ramp overal ter wereld onmiddellijke materiële en mentale hulp bieden. Door dit netwerk zijn IAHV en Art of Living, samen met de Indiase zusterorganisatie Vyakti Vikas Kendra India, een essentiële factor geworden in rampenbestrijding.  

Van zorg en wederopbouw na de tsunami en traumabestrijding in Irak tot hulpacties na de aardbeving in Gujarat en de aanslagen in New York, hebben vrijwilligers van IAHV en Art of Living vaak hun eigen veiligheid opzij gezet voor het bieden van mentale, fysieke en materiële hulp aan de slachtoffers.

De dynamische en effectieve aanpak is drievoudig:

Directe materiele steun en verlichting: het bieden van noodhulp in de vorm van voedsel, kleding, medicijnen en onderdak. Artsen, adviseurs en andere specialisten op het gebied van mentale en fysieke gezondheid maken deel uit van de hulpacties.

Traumabestrijding: voor de overlevenden van rampen, die een vergaand fysiek en/of mentaal trauma hebben opgelopen, is materiële hulp alleen niet voldoende. Het is van groot belang hen te helpen bij het verwerken van de indrukken en het oppakken van hun dagelijkse leven. Onderzoek naar de traumabestrijdingsprogramma’s, die in Zuidoost Azië werden gegeven aan de overlevenden van de tsunami, tonen de aanzienlijke effectiviteit aan na slechts vier dagen.

Lange termijn herstel: werkelijk herstel kan alleen plaatsvinden wanneer mensen niet alleen volledig genezen van hun fysieke, emotionele en sociale trauma’s, maar ook een blijvende bron van inkomsten hebben. Om dit te bereiken werkt Art of Living in dorpen en gemeenschappen samen met de inwoners aan het bouwen van huizen, sanitaire voorzieningen, wegen, scholen, centra voor beroepsopleidingen en andere noodzakelijke infrastructuur.

Pijn verlichten in oorlogsgebieden | Natuurrampen | Terroristische aanslagen | Hulp in nood
 
Copyright © 2009 IAHV  | design by Lionel Puget "Les Plasticiens" |  Built by Warenburg Design
Contact | sitemap