Donaties kunnen gedaan worden op onderstaand rekeningnummer:

NL80 ABNA 0482 3604 29
t.n.v. IAHV Nederland
te Zoetermeer

ART Excel (7-12 jaar)

Werkelijk in het leven uitblinken is een kunst. Terwijl traditioneel gezien altijd veel nadruk heeft gelegen op zo hoog mogelijke studieresultaten, kan meer worden gedaan om kinderen de middelen te geven met stress om te gaan en het leven in zijn volle potentieel te leven. De ware graadmeter van succes is een gelukkig, gezond en goed aangepast kind dat goed kan omgaan met de uitdagingen van het leven. De Art Excel cursus is een zeer effectief trainingsprogramma voor kinderen op het gebied van stressbestrijding en menselijke waarden. Een uniek aspect van het programma zijn de ademtechnieken die systematisch fysieke en emotionele stress verwijderen. Kinderen kunnen deze technieken in elke situatie benutten om kalm en ontspannen te worden. Menselijke waarden als blijdschap, vriendelijkheid en compassie, die van nature aanwezig zijn in elk kind, maar in de verdrukking kunnen raken onder invloed van stress, komen weer tevoorschijn. De technieken verhogen ook de mentale helderheid en focus. Wanneer ze helder kunnen denken, hun emoties de baas zijn en stress kunnen loslaten, kunnen kinderen in elk aspect van het leven uitblinken.

Programma overzicht:
Tijdens de ca. 18 uur durende cursus leren de kinderen onder meer de 6 gouden regels voor succes. Daarnaast zijn menselijke waarden verwerkt in vernieuwende spelletjes en interactieve processen.
Door samen te delen en in harmonie samen te werken en te spelen ervaren ze een gevoel van verbondenheid, wat een van de meest essentiële factoren is voor succesvolle interactie in hun verdere leven. Door dit gevoel van verbondenheid voelen zij zich thuis te midden van andere mensen met uiteenlopende achtergronden en culturen.
De kinderen leren ook een eenvoudige vorm van yoga en zeer krachtige en effectieve ademtechnieken die hen helpen effectief om te gaan angsten, zorgen, depressieve gedachten en andere negatieve emoties.

Meditatie, een krachtig middel om verborgen talenten bij kinderen te ontdekken, vormt een ander belangrijk onderdeel van het programma.
Na afloop van de cursus blijken de kinderen meer creatieve vaardigheden te vertonen, is hun geheugen verbeterd en hebben ze een beter concentratievermogen. Ook ontwikkelen ze leiderschapskwaliteiten en positievere gevoelens over zichzelf en hun omgeving. Hun geest is helderder en ze hebben een gezonde interactie met hun leeftijdgenoten.


Wat zijn de resultaten?

  • Vergroting van creatieve vaardigheden
  • Verbetering van geheugen en concentratie
  • Positievere emoties
  • Betere communicatie met anderen
  • Meer zelfvertrouwen
  • Een stralende glimlach

Wat kinderen zeggen

‘Voordat ik hier kwam, was ik behoorlijk gestrest. Kleine dingen maakten me boos. Ik heb nu geleerd hoe ik met mijn boosheid om kan gaan. Als ik nu boos word, ga ik gewoon ademen en voel ik me veel beter”. Matt 9 jaar
lees meer... 
Copyright © 2009 IAHV  | design by Lionel Puget "Les Plasticiens" |  Built by Warenburg Design
Contact | sitemap