Donaties kunnen gedaan worden op onderstaand rekeningnummer:

NL80 ABNA 0482 3604 29
t.n.v. IAHV Nederland
te Zoetermeer

Youth Leadership Training Program (YLTP)

YLTP: Voortrekkers van verandering
Het succes van het 5H-programma is te danken aan het Youth Leadership Training Program (YLTP), het speciale programma voor plattelandsjongeren. Door deze jongeren een doel te geven en hun leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen inspireert YLTP hen om actieve ‘voortrekkers van verandering’ te worden. In Kasjmir hebben veel jongeren die zich hadden laten verleiden tot militante strijd een geweldloze manier van leven aangenomen nadat ze het programma hadden doorlopen. Veel jongeren hebben hun alcoholverslaving kunnen overwinnen. ‘Toen we het programma gedaan hadden, realiseerden we ons dat we op het verkeerde pad geraakt waren. Nu vertrouwen we erop dat we in staat zullen zijn om onze problemen op een vreedzame manier op te lossen.’ (Khalid uit Srinagar)

Vrouwen worden aangemoedigd om welzijnswerk in hun gemeenschap op zich te nemen. Pinki Patel uit Karnataka, India, leidde een project om de huisvesting voor een heel dorp te verbeteren. Zij schrijft haar vaardigheid toe aan het YLTP. ‘Voordat ik het programma deed, was ik heel lui en erg verlegen. De krachtige training die ik kreeg van YLTP heeft me geleerd om iedere uitdaging aan te kunnen,’ zei zij.

Niet alleen in India maar over de hele wereld helpt dit programma de jeugd om hun potentie te ontplooien. In Haïti leiden door YLTP getrainde jeugdleiders een belangrijk herbebossingproject met de naam Project Racine. ‘Ik leerde dat ik bijna alle kwaliteiten heb die een leider nodig heeft. Ik zie hoe herbebossing de toekomst van het land is en nodig is om erosie en al de rampen die Haïti bijna ieder jaar treffen te voorkomen,’ zegt Rose Laure Cayes, uit het zuidelijk deel van Haïti.

Individuele transformatie is te danken aan de persoonlijke versterking die YLTP geeft. 'Ik ervoer dat er heel wat goede dingen zijn die ik kan doen, zoals het loslaten van teveel nadenken over het verleden, stress, boosheid en depressie. Ik heb een glimlach teruggekregen in mijn leven. Ik heb geleerd mijn leven goed te leven,' vertelt Lonwabo uit Zuid-Afrika.

Door versterking van het individu en door maatregelen die door de gemeenschap worden gedragen ondersteunt IAHV duurzame ontwikkeling voor bevolkingsgroepen over de hele wereld.

Het Nouvelle Vie Youth Corps in Haïti


5H programma | 5H projecten | Youth Empowerment Seminar

 
Copyright © 2009 IAHV  | design by Lionel Puget "Les Plasticiens" |  Built by Warenburg Design
Contact | sitemap